Wut?

Mikä?

Reivikaupan takana on Timo Kettunen. Reiveissä mitä ihmeellisimmissä kilkkeissä ja valoefekteissä kulkiessaan tuli laitettua merkille, että joka ikinen kerta kasa ihmisiä kävi kysymässä, mistä ihmeestä tuota eeppistä ja vilkkuvaa sälää voipi tilata. Ajatus kaupasta kypsyi tovin, mutta kun koronan möyriessä pahimmillaan alettiin huudella maskien perään, alkoi ajatus reivikaupan konkretisoitumisesta puksuttaa aina vain vahvempana takaraivossa.

Kettusen ydinajatus reiveissä ei ole ollut patsastella huomion keskipisteenä, vaan jakaa hyvää mieltä. Helpoiten se toki onnistuu, kun on huomion keskipisteenä - ja sinne pääsee helpoiten pukemalla päälle jotain suhteellisen överiä. Me suomalaiset olemme välillä vähän sellaista epävarmaa metsäkansaa, jolta tuntuu puuttuvan kyky heittäytyä. Yksi Kettusen - ja reivikaupan - ajatus onkin, että saadaan kaikki suomalaiset reivaajat pukeutumaan mahdollisimman värikkäällä ja huomiota herättävällä tavalla.

Toki ennen pitkää tällaisen vision toteutuessa vaahtoa ampuvista, radioaktiivista energiaa hohtavista leditaikasauvoista ja villasukista tulee uusi normi, mutta perustetaan sitten nihilistireivikauppa, jossa myydään pukineiksi vain perunasäkkejä. Siihen saakka kuitenkin lähdetään siitä, että seuraavissa bileissä jokaisella loistaa ledi korvassa.

Virallinen yritysdiipa

Reivikauppa Oy
Y-tunnus 3237333-8

Miksi?

No siksi.

Miten?

Meillä ei ole kivijalkaliikettä, vaan toimimme puhtaasti online-kauppana. Varasto sijaitsee Helsingissä. Tavarat tilataan eri puolilta maailmaa, mutta iso osa on nykyään luonnollisesti kiinalaisten askartelemaa. Alunperin ajatus oli myydä vain sellaista tavaraa, jota pukisimme itse päälle. Siitä oli ajatusta hieman pakko laajentaa, kun ihmiset alkoivat toivoa nopeasti vaikka minkälaista hurlumvitkutinta.

Pyrimme pitämään tuotevalikoiman sellaisena, että reivikaupasta ei muodostu sekatavarakauppaa, mutta saamme silti tarjottua jokaiselle jotain sellaisella laadulla, että laserkiikarit ensi kertaa virtaa saadessaan eivät räjäytä sinulta korvia irti. Jos koet saavasi postissa kasan kakkapökäleitä, niin elä hermostu, vaan kerro se meille ja lauletaan yhdessä reklamaation perille vievä lounatuulen laulu.

Kaikki järjestyypi kyllä. 

Koska tämä alkoi?

Kauppa saatiin pystyyn lokakuussa 2020. Startti oli raipakka, mutta aika pian huomattiin, että on hankala myydä bilekamaa kun kaikki bileet olivat kielletty. Korona meinasi tappaa hyvin alkaneen bisneksen alkuunsa, mutta toistaiseksi ollaan selvitty ja suunta on valoisa. 

Saako vaatteita?

Tulevaisuudessa hyvin todennäköisesti kyllä. Vaatteiden suhteen on sellainen ongelma, että hyvälaatuiset reivivaatteet, joiden kokoja ei tarvitse arpoa joka kerta bingossa, maksavat. Sellaisia ei voi tilata kännissä ja läpällä varastoon, eikä sellaisen toiminnan ympäristövaikutuskaan ole kovin vähäistä. Vaateasiaa tutkitaan ja yritetään löytää ajan kanssa kustannustehokas ratkaisu, jossa laatu eikä ihan jokainen planeetan palmu kärsi.

Myös erilaisia kustomointipalveluita on suunnitteilla.

Onko halpaa/kallista?

No, kalleus on aika suhteellinen kysymys. Rikastumaan tässä maassa ei vahingossa pääse. Koska maamme on maantieteellisesti aavistuksen mörön perseessä, niin tuotteiden kuljetus arobarbaarien jokilaakson tuolta puolen maksaa. Ennen kuin pääsemme edes itse hipelöimään noita taikamiekkoja, niin tullin kouhot lyövät päälle omat kahvirahansa. Tämän jälkeen verottaja napsii kasaan päälle vielä pitkälti yli 20 prosentin verran kilinää, jonka perustaksi ei muodostu vain tuotteiden hinta, vaan myös rahtimaksut.

Tämä on ok, koska lain kirjainta noudatamme mielellämme, kaikki viranomaismaksut kuuliaisesti maksellen. Hintaan on kuitenkin vielä lisättävä mahdolliset takuuvaihtokustannukset, markkinointikustannukset, vaimon virkistysrahasto ja muut pienet kulut. Vaikka oman leivän päälle onkin kiva saada välillä lohta, eli tuotteisiin jätetään jossain määrin katetta myös ihan tästä oman työajan käytöstä, niin kyllä tätä tehdään pääasiassa ihan rakkaudesta lajiin.

Käytännössä Suomen kokoisessa maassa on suhteutettava myytävän tavaran laatu ja arvo ostovoimaan. Ottaisimme mielellämme myyntiin vain ja ainostaan velholuokan matskua, mutta rahti- ja tullikustannusten jälkeen hinnat uhkaavat kohota sen verran korkealle, että vain pieni prosentti potentiaalisesta asiakaskunnasta haluaa niitä ostaa. Iso osa halvemmasta tavarasta tulee Kiinasta, mutta se ei automaattisesti tarkoita laadun olevan roskaa, siellä sieltäkin löytyy useita eri tasoisia toimijoita.

Reivikaupan valikoimat tulevat käytännössä sisältämään kahta hintaluokkaa; arvokkaampaa laatutietoisille ja vähemmän arvokkaampaa niille, joilla tuppaa joka bileissä häviämään puolet kamoista anyway.

Toimitusaika?

Tuotteet jotka ovat varastossa, toimitetaan pääsääntöisesti seuraavana arkipäivänä. Tulossa olevilla tuotteilla on varastosaldo, mutta niiden toimitusaika saattaa olla pidempi, sillä ne ovat todennäköisesti matkalla Suomeen. Kasvatamme varaston kokoa sitä mukaa, kun kaupankäynti kiihtyy. Emme myy tyhjää, eli jos tuotteen status on loppuunmyyty, sitä ei löydy meiltä mistään kolosta, eikä sitä ole myöskään juuri sillä hetkellä tilattu varastoon.

Suomessa tavara löytää perille yleensä 1-3 päivässä, sikäli mikäli postinkantaja on saanut ruohon ajoissa leikattua. Pyrimme tilaamaan tavaraa varastoon viikoittain ja tällä hetkellä lähettikansa kuljettaa matskut valmistajalta Suomeen noin 7-14 päivän aikana. Tullissa tavara kypsyy yleensä pari päivää ja yhden päivän paikallinen kuriiri sitä roipetta vielä meille saakka kuljettaa.

Jos on älytön hätä ja taipumusta poksauttaa hermosuoni otsasta, niin ei kannata luottaa toimitusaikojen suhteen siihen, että maailmantilanne olisi koko ajan täysin stabiili.

Postikulut?

Kaupassa on tällä hetkellä yksi kiinteä postikulu, joka on 6,90 €. Vaikka itse lähettäminen maksaisikin euron vähemmän, niin mukaan on laskettu logistiikka- ja pakkauskulut. Sen verran olemme virittäneet toimituskulumoottoriamme, että jos satasen laitat käryämään, poistamme kulut kassalla kokonaan.

Voiko noutaa?

Pääsääntöisesti ei, mutta aina voit toki tiedustella josko aikataulut sattuisivat osumaan yhteen. Kysy noutomahdollisuutta aina ennen kuin olet tehnyt tilauksen.

Saanko ilmaista sälää?

No tätähän haluavat kaikki. Jos haluat olla Reivikaupan massistentti (eli massia tuottava assistentti), niin kerro toki mitä sinulla on mielessä. Totta kai haluamme kuulla sinusta, jos olet ziljoona seuraajaa omaava bilemyyrä tai glitterillä käyvä prinsessojen ässämix.

Ymmärrättekö ympäristövaikutuksen?

Ymmärrämme.

Ygösbiitti?

Hardstyle, frenchcore, hard trance ja psyke.

Mikä v*tun Kepposmetsä?

Ah. Olet joko törmännyt Kettusen bileissä jakamiin ihastelukortteihin tai kuullut nimen jossain muualla. Kepposmetsä on Kettusen artistinimi ja reivaava alter ego. Tule vetämään bileissä hihassa ja tutustu.

Mistä saan pinkin Raver Hello Kitty -paidan tai -lippiksen?

Virallisesti et mistään, koska jos painatamme tavaramerkkisuojattuja tuotteita, tulee Sanrio ja lyö kepillä päähän. Ja niitä lippiksiä on maailmassa tasan kaksi.

Voitteko suunnitella/tehdä tuotteen X tai tilata tuotteen Y?

En tiedä. Ehkä. Kysy.

Kuinka monta lediä on tarpeeksi?

Ne kaikki.

Mikä Postimies Patesta tulee kun se jää eläkkeelle?

Pate.

Mitä muuta?

PLUR, senkin pupuset.